Du visar för närvarande Utbildningsforum 2018

Utbildningsforum 2018

Nu är det snart dags för Utbildningsforum 2018, det fjärde tillfället där personal Ängelholms förskolor/skolor/verksamheter delar med sig av sina erfarenheter och ger inspiration till varandra. I år kommer cirka 1100 deltagare att kunna välja bland 79 föreläsningar. Konceptet är att varje deltagare väljer 4 seminarier under dagen. Deltagarna uppmuntras att låta sig utmanas, vad kan till exempel du som arbetar på gymnasiet lära av förskolans sätt att undervisa de små barnen? Hela programmet kan du se vi länkad bild här till höger.

Under ett pass vid lunch får alla lyssna på en storföreläsning. I år kommer Anette Olin, docent i pedagogik vid Institutionen för pedagogik och specialpedagogik på Göteborgs universitet. Hon forskar om samarbetet mellan lärare, skolledare och forskare för att utveckla ny kunskap i förskolan och skolan. I ett pågående projekt har lärare och skolledare beskrivit didaktiska dilemman som de brottas med och forskarna har bidragit med kommentarer. Men, för en gång skull, har lärarna fått sista ordet i en slutreflektion där de fått förklara värdet, om det finns något, av forskningsperspektivet i förhållande till deras konkreta dilemma. Anette kommer att berätta mer om samarbetsprojektet och vad vi kan lära av det.

Utbildningsforum hålls på Rönnegymnasiet, här nedan några bilder från tidigare år. Fika och lunch ordnas av Måltidsservice Ängelholm och förhoppningsvis kan vi även i år sitta ute och njuta av solen under rasterna. Vi hoppas kunna presentera några inlägg från föreläsarna här på bloggen om någon/några veckor.

   

Lämna ett svar