Du visar för närvarande Rapport från TeachMeet Ängelholm

Rapport från TeachMeet Ängelholm

tm1Torsdagen den 6/10 arrangerades TeachMeet Ängelholm och vi fick under ett par timmar se på många exempel från olika verksamheter hur de använder möjligheterna med IKT, både med elever och kollegor. Som vanligt var det lite arbete med att få i ordning all utrustning och där hade vi stor hjälp av Micke!

 

 

 

 

 

När allt var klart stm2erverades det en god macka till alla deltagare som kom direkt från sina förskolor/skolor.

 

 

 

 

Presentationerna var från förskolorna upp till gymnasiet och flera exempel går lätt att använda i flera åldersgrupper. Vi fick se  

  • hur förskolorna arbetar med QR-koder och sagor, filmar med greenscreen och hur man kan arbeta med programmering
  • hur grundskolorna på olika sätt använder GAFE (G Suite tm3for Education som är det nya namnet) används, exempelvis att synliggöra lärandet med formulär på olika sätt, hur man använder tillägget Wikiwand för att göra Wikipedia lättare för de yngre eleverna, hur man bäddar in Googledokument i Fronter för lätt uppdatering, planering och arbete i delade mappar samt ett par bra verktyg både för personal och elever; Google Keep och Padlet mini
  • hur gymnasiet filmar labbrapporter, lägger in dem i Drive och förbättrar lärandet genom att inte bara använda skriftspråket utan även bild och tal.

 

Vi filmade alla talare och de kommer så småningom ut på vår YouTube-kanal (RIKT Ängelholm) och presentationer och länkar kommer på TeachMeet-sidan i Fronter.

Ett stort tack till alla som kom och speciellt till alla som delade med sig!

Hälsningar från
Per, Rose-Marie, Göran, Nils, Molly, Andreas och Markus!

Lämna ett svar