Du visar för närvarande Vetenskapens dag i Ängelholm

Vetenskapens dag i Ängelholm

I Ängelholm strävar många mot samma mål nämligen att stimulera våra elever till att gilla utbildning. Vi gör detta på olika sätt. Ett intressant projekt som drivs härifrån genom en medarbetare Frank Fredriksson är DiL (Doktorander i Lärande). Vi som är doktorander vid Lunds universitet ställer oss till förfogande för att komma ut till skolklasser med syfte att inspirera elever till högre utbildning. I DiL finns en variation av forskarstudenter inom alla tänkbara områden som skolorna kan välja emellan. Själv är jag forskarstudent inom utbildningsvetenskap så jag ligger ju väldigt nära det våra elever själva är involverade i nämligen utbildning. I morgon är en särskild Vetenskapsdag i Ängelholm då alla grundskolor får besök av tre doktorander som vardera kommer att besöka två klasser. Själv ska jag lämna min egen arbetsplats Strövelstorps skola och åka till Hjärnarp och Söndrebalgs skola. Där ska jag berätta om min forskning.

Vilket härligt sätt att fira Valentines dag!

Läs mer om dagen och om DIL här.

Lämna ett svar